Българската военна индустрия произвежда много качествена продукция, която, за съжаление, ние не

...
Българската военна индустрия произвежда много качествена продукция, която, за съжаление, ние не
Коментари Харесай

Георг Георгиев: България трябва да бъде на правилната страна на историята

Българската военна промишленост създава доста качествена продукция, която, за страдание, ние не се съгласихме да дарим на украинската страна, добави Георгиев

Народните представители обсъждат Проекта за решение за подсилване на отбранителните качества на България и оказване на военна поддръжка на Украйна.

Отхвърлено беше предлагането на БСП дебатът да се излъчва директно по . Аргументите на левицата за това бяха показани от Иван Иванов:

" В тази обстановка българските жители би трябвало да бъдат осведомени, да се знае - кой е за мир и кой е за война ". 

В хода на дебата Атанас Славов от " Демократична България " съобщи, че предлагането за оказване на помощ е закъсняло. Решението за оказване на помощ за Украйна е и решение за подсилване на отбранителните качества на България, посочи той:  " Ние сме предложили 2% от брутния вътрешен артикул да се отделя за защита. Има също ангажимент за това, когато даваме наше въоръжение и техника за Украйна, да употребяваме опциите за заместваща техника и заместващо въоръжение. И, когато част от цивилизования свят споделя: Ще ви даваме филантропична помощ, само че оръжие, не можем - това е същинският цинизъм и се надявам, България да спре да взема цинична позиция ".

Георг Георгиев от ГЕРБ подчерта, че точно военната помощ е тази, от която се потребност от Украйна и България може да обезпечи:

" И тук аз не бих се съгласил, че се чудим, дали нашите муниции ще гръмнат. Не, в противен случай, българската военна промишленост е способна да създава доста качествена продукция, която, за жалост обаче, ние не се съгласихме да дарим на украинската страна, а единствено продавахме. В случая ще става въпрос, освен за нашата геополитическа и геостратегическа ориентировка, ще става въпрос за самооценката на човешкото във всеки от нас или България в действителност да бъде на вярната страна на историята ".

Според Ангел Георгиев от " Възраждане " решение в поддръжка на Украйна поврежда ползите на България и я лишава от отбранителни качества:

" 3/4 от страните в света не оказват военна помощ, на която и да е от двете страни. Иначе казано евроатлантическата пасмина в Народното събрание се пробва да въвлече България от страната на войнственото малцинство като показва това като народна власт ".

Демократична България и ГЕРБ внесоха свои планове за решение за оказване на военна поддръжка за Украйна, само че през вчерашния ден на съвещание на комисиите по защита и външни работи в Народно събрание те бяха обединени в общ план.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР